PROGRAMUL RABLA 2023

Suntem autorizați pentru emiterea certificatului de distrugere pentru autovehiculele înscrise în Programul Rabla 2023.

Centru REMAT Sector 6 autorizat pentru Programul RABLA 2023

Programul RABLA 2023

Programul RABLA 2023 este o inițiativă a Guvernului României care încurajează înnoirea parcului auto național prin acordarea de prime de casare pentru autovehicule vechi. În acest sens, compania noastră, un centru REMAT autorizat RABLA 2023, îți poate oferi rapid certificatul de distrugere necesar pentru a beneficia de programul RABLA.

Autoturismul tău trebuie să aibă o vechime mai mare de 6 ani, conform proiectului pentru anul 2023. În plus, conform noului proiect, autoturismele mai vechi de 15 ani și cu norma de poluare EURO 3 pot primi un eco-bonus suplimentar la casare. Centrul nostru autorizat este pregătit să primească mașina ta veche și să îți elibereze certificatul de distrugere în cel mai scurt timp posibil.

După ce ai ales un dealer pentru eliberarea certificatului de distrugere, vei primi o notă de înscriere. Noi îți oferim transport grauit pe teritoriul Municipiului București și județelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Prahova să aduci tu autoturismul vechi, documentele acestuia și nota de înscriere.

Contactează-ne acum
RABLA 2022

01.

ÎNSCRIEREA ÎN PROGRAMUL RABLA 2023

Pentru a beneficia de Programul RABLA 2023, trebuie să te înscrii în acesta prin intermediul unui dealer autorizat. Dealerul va completa aplicația online PSIPAN, gestionată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în numele tău. Pentru înscriere, trebuie să prezinți actul tău de identitate în original și copie, actul de identitate al proprietarului mașinii (dacă nu ești proprietarul mașinii) și copii legalizate după cartea de identitate și certificatul de înmatriculare al mașinii vechi.

În plus, mai este necesar certificatul de atestare fiscală pentru cumpărător și pentru proprietarul mașinii vechi, în cazul în care acestea sunt persoane diferite. Scopul certificatului este de a dovedi că nici cumpărătorul, nici proprietarul mașinii vechi nu au datorii la bugetul de stat. Certificatul de atestare fiscală al proprietarului trebuie să conțină și proprietatea mașinii vechi.

02.

PREDAREA RABLEI/RABLEOR

CENTRU REMAT AUTORIZAT RABLA 2023

Înainte de a ne preda mașina/mașinile vechi, trebuie să aștepți confirmarea dealerului prin intermediul aplicației PSIPAN. Valabilitatea notei de înscriere în Programul RABLA Clasic este de 300 de zile de la data emiterii. În acest timp, trebuie să efectuezi toate procedurile necesare pentru a cumpăra autovehiculul nou prin folosirea ecobonusului programului RABLA 2023. Apoi, proprietarul mașinii vechi o poate aduce la centrul nostru din sectorul 6 pentru a fi casată.

Noi îți vom elibera certificatul de distrugere al mașinii/mașinilor vechi, cât mai repede posibil de la data la care le-ai predat.

Contactează-ne acum

03.

Ai rezolvat la REMAT

AI MAȘINĂ NOUĂ

Obținerea certificatului de distrugere este necesară înainte de a merge la DRPCIV pentru a elimina mașina vechi din circulație. Termenul de 60 de zile de casare/radiere nu mai este valabil, beneficiarii Programului RABLA 2023 putând face acest lucru până când factura mașinii noi este emisă.

Dealerul ales va avea nevoie de certificatul de distrugere și de dovada radierii mașinii, pe care trebuie să le obțină de la proprietarul mașinii vechi.

PROGRAMUL RABLA CLASIC 2023

Pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In

Programul RABLA Clasic este destinat vehiculelor cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In. Pentru o mașină veche casată, se oferă un tichet ecobonus în valoare de 6.000 de lei, iar pentru două mașini vechi casate, tichetul este în valoare de 9.000 de lei. Tichetul poate fi utilizat doar pentru a cumpăra un autovehicul nou care emite noxe de maximum 60g CO2/km în regim WLTP. Sunt valabile maxim două tichete ecobonus RABLA 2023 pentru a cumpăra un autovehicul nou.

În plus, îndeplinirea unor condiții poate duce la primirea de eco-bonusuri suplimentare, în afară de suma pentru certificatul de distrugere a celor două mașini vechi casate. Valoarea eco-bonusurilor (certificat de distrugere) poate fi de:
  • un tichet ecobonus în valoare de 1.500 lei pentru un autovehicul nou, cu excepția motocicletelor, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în regim WLTP;
  • un tichet ecobonus în valoare de 1.500 lei pentru un autovehicul nou, cu excepția motocicletelor, echipat cu motorizare GPL/GNC;
  • un tichet ecobonus în valoare de 3.000 lei la achiziționarea unui autovehicul nou, cu excepția motocicletelor, echipat cu sistem de propulsie hibrid;
  • un tichet ecobonus în valoare de 1.500 lei pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

ColectareFeroase.ro îțî oferă transport gratuit pe teritoriul Municipiului București și județelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Prahova.

PROGRAMUL RABLA PLUS 2023

Pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in

Dacă alegi să cumperi un autovehicul nou 100% electric sau hibrid Plug-in, atunci Programul RABLA 2023 Plus este conceput special pentru tine. Poți primi două tipuri de eco-tichete cu următoarele valori:
  • un tichet ecobonus în valoare de 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen;
  • un tichet ecobonus în valoare de 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid Plug-in, cu excepția motocicletelor, care generează maximum 80 g CO2/km în regim WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat;
  • un tichet ecobonus în valoare de 54.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen și 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid Plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în regim WLTP, pentru achiziționarea unui autovehicul nou, în schimbul casării a două autovehicule uzate.


În plus, pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și care are norma de poluare nu mai mare de Euro 3, se adaugă un ecobonus în valoare de 1.500 lei/autovehicul.

Cele două programe care fac parte din programul Rabla 2023: Rabla Clasic și Rabla Plus, pot fi accesate de utilizatori doar individual.

PROGRAMUL RABLA 2022 PLUS

Pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul Rabla Plus oferă două tipuri de tichete:
- un eco-tichet de 26.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi.
- un eco-tichet de 29.000 de lei, pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78g CO2/km în regim WTLP, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi.
- un eco-tichet de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi achizitionate.
- un eco-tichet de 54.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi achizitionate.


În cadrul Rabla PLUS se mai poate acorda următoarea primă de casare:
- un eco-bonus de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat care este mai vechi de 15 ani și are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („eco-bonus de vechime”).


Programele RABLA Clasic și RABLA Plus nu pot fi accesate împreună.

TRANSPORT GRATUIT ÎN BUCUREȘTI; ILFOV ȘI JUDEȚTELE LIMITROFE

TE SCAPĂM DE RABLA TA

ColectareFeroase.ro îțî oferă transport gratuit* pentru rabla ta, înscrisă în Programul "RABLA 2023". Contactează-ne acum pentru a te programa și tu.

Transport grauit pe teritoriul Municipiului București și județelor Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița, Prahova.

Ne puteți găsi usor: