PROGRAMUL RABLA

Suntem autorizați pentru emiterea certificatului de distrugere pentru autovehiculele înscrise în Programul Rabla 2022.

Scapă de rabla ta. Simplu și eficient.

Programul RABLA 2022

Dacă ai o mașină veche, compania noastră îți oferă programul Rabla 2022 care este format din: Rabla Clasic 2022 și Rabla Plus 2022. Cu ajutorul acestui program, nu doar că nu vei mai ocupa spațiu cu mașina veche, dar îți vei putea cumpăra una nouă. Atunci când înscrii autovehicule în programul nostru Rabla 2022, îți vom elibera certificatul de distrugere cu autorizație de la RAR (Registrul Auto Roman).

Programul Rabla 2022: O noutate a programului Rabla 2022 este că poți preda pentru casare două mașini mai vechi de 15 ani, pentru a cumpăra o mașină nouă. Condiția este să fie înmatriculate în România de cel puțin șase ani.

Alege acum să beneficiezi de acest program și te vei bucura de ușurința cu care se va desfășura. După ce ai ales un dealer pentru eliberarea certificatului de distrugere, vei primi o notă de înscriere. Trebuie doar să aduci autoturismul vechi, documentele acestuia și nota de înscriere.

Contactează-ne acum

REMAT 2022

RABLA 2022

01.

ÎNSCRIEREA ÎN PROGRAMUL RABLA 2022

Dealerul pe care l-ai ales, te va înscrie în programul Rabla 2022, prin intermediul aplicației online PSIPAN, gestionată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Documentele necesare pentru înscriere sunt următoarele: actul de identitate al beneficiarului programului în original și copie, actul de identitate al proprietarului mașinii care urmează să fie casată (în cazul în care beneficiarul primei de casare nu este proprietarul mașinii), copie legalizată după cartea de identitate a mașinii vechi și copie legalizată după certificatul de înmatriculare.

Pe lângă aceste documente, mai este necesar și certificatul de atestare fiscală pentru cumpărător, dar și pentru proprietarul mașinii vechi, atunci când sunt persoane diferite. Rolul acestui certificat este de a dovedi că atât cumpărătorul, cât și proprietarul nu au datorii la bugetul de stat. Certificatul de atestare fiscală al proprietarului, trebuie să conțină proprietatea mașinii vechi.

02.

PREDAREA RABLEI/RABLEOR

TE AȘTEPTĂM LA NOI!

Înainte să ne predai mașina/mașinile vechi, trebuie să aștepți confirmarea dealerului care te-a înscris în programul Rabla 2022, prin intermediul aplicației PSIPAN. Pentru programul Rabla Clasic, începând cu anul acesta, valabilitatea notei de înscriere a fost extinsă până la 300 de zile de la data emiterii. În acest timp, beneficiarii vor efectua toate procedurile necesare de achiziție a autoturismului nou. Apoi, proprietarul mașinii vechi o poate aduce la centrul nostru autorizat pentru a fi casată.

Îți vom elibera certificatul de distrugere al mașinii/mașinilor vechi, cât mai repede posibil de la data la care le-ai predat.

Contactează-ne acum

03.

AI MAȘINĂ NOUĂ

Proprietarul mașinii vechi, va merge după casare, la DRPCIV, pentru a o elimina din circulație.

Termenul de 60 de zile de casare/radiere nu mai este valabil, beneficiarii programului Rabla 2022 pot face acest lucru până când factura mașinii noi este emisă. Consultantul Rădăcini va avea nevoie de certificatul de distrugere și de dovada radierii mașinii, pe care trebuie să le obțină de la proprietarul mașinii vechi.

Poți cumpăra mașina nouă imediat după ce dosarul va fi complet. De asemenea, vei dobândi toate tichetele bonus prezentate mai sus în acest program.

PROGRAMUL RABLA CLASIC

Pentru vehicule cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In

În cadrul programului Rabla 2022 Clasic, pentru o mașină veche casată se oferă un tichet în valoare de 6.000 de lei, iar pentru două mașini vechi casate, tichetul este în valoare de 9.000 de lei Poți folosi tichetul doar pentru a cumpăra o mașină nouă care emite noxe de maximum 60g CO2/km în regim WLTP. Sunt valabile maxim două tichete Rabla 2022 pentru a cumpăra o mașină nouă.

Dacă îndeplinești câteva condiții, vei avea parte și de eco-bonusuri suplimentare, în afară de suma de 6.000 de lei, pentru o mașină veche casată, respectiv 9.000 de lei pentru două mașini vechi casate.
Valoarea eco-bonusurilor poate fi de:
- 1.500 de lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară (“eco-bonus de vechime”).
- 1.500 de lei, pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 g CO2/km în regim WLTP.
- 1.500 de lei pentru cumpărarea unei mașini noi cu sistem GPL/GNC.
- 3.000 de lei pentru cumpărarea unei mașini noi hibrid (fără Plug-In).


Exemplu de calcul: Programul Rabla Clasic îți poate oferi o finanțare cu valoarea maximă de 15.000 de lei/b. În situația în care cumperi o mașină cu sistem GPL care are emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120g CO2/km (WTLP) prin casarea a două vehicule vechi de 15 ani cu norma Euro 3, vei primi 9,000 de lei tichet Rabla 2022 (două mașini casate), 2 x 1.500 de lei (două mașini mai vechi de peste 15 ani și care au Euro 3), 1.500 de lei (eco-bonus de emisii) și 1.500 de lei eco-bonus pentru mașină cu sistem GPL.

PROGRAMUL RABLA 2022 PLUS

Pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in

Programul Rabla 2022 Plus este conceput în cazul în care alegi să cumperi o mașină nouă 100% electrică sau hibrid Plug-in. Poți primi două tipuri de eco-tichete cu valoarea de:
- 26.000 de lei dacă ne aduci la casat o mașină veche și cumperi o mașină nouă hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP. - 29.000 de lei dacă ne aduci la casat două mașini vechi și cumperi o mașină nouă hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78g CO2/km în regim WTLP. - 51.000 de lei dacă ne aduci la casat o mașină veche, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi cumpărate, atunci când aceasta este 100% electrică. - 54.000 de lei dacă ne aduci la casat două mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi cumpărate, atunci când aceasta este 100% electrică.


Mai poți primi încă o primă de casare sub formă de eco-bonus de vechime, dacă alegi programul Rabla 2022 Plus, cu valoarea de:
- 1.500 lei pentru fiecare mașină pe care o aduci la casat, care este mai veche de 15 ani și are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.


Cele două programe care fac parte din Rabla 2022: Rabla Clasic și Rabla Plus, pot fi accesate de utilizatori doar individual.
Exemplu de calcul pentru programul Rabla 2022 Plus: Finanțarea totală pentru cumpărarea unei mașini noi 100% electrice, în urma casării a două mașini vechi, poate fi de până la 57.000 de lei: 54.000 lei eco-tichet + 2 x 1.500 eco-bonusuri de vechime.

PROGRAMUL RABLA 2022 PLUS

Pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul Rabla Plus oferă două tipuri de tichete:
- un eco-tichet de 26.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi.
- un eco-tichet de 29.000 de lei, pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 78g CO2/km în regim WTLP, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi.
- un eco-tichet de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi achizitionate.
- un eco-tichet de 54.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi, dar nu mai mult de 50% din valoarea masinii noi achizitionate.


În cadrul Rabla PLUS se mai poate acorda următoarea primă de casare:
- un eco-bonus de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat care este mai vechi de 15 ani și are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („eco-bonus de vechime”).


Programele RABLA Clasic și RABLA Plus nu pot fi accesate împreună.
Exemplu de calcul – valoare maximă finanțată: la achiziția unei mașini 100% electrice și casarea a 2 (două) autoturisme vechi, suma totală maximă de care se poate beneficia este de 57.000 lei: 54.000 lei eco-tichet + 2 x 1.500 eco-bonusuri de vechime.

CONTACTAȚI-NE

Doriți un serviciu profesional de colectare feroase și neferoase, ne puteți contacta folosind metodele de mai jos sau completând formularul.

Ne puteți găsi usor: