PROGRAMUL RABLA 2023 - CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

PROGRAMUL RABLA 2023 - CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

CELE MAI NOI INFORMAȚII DESPRE PROGRAMUL RABLA 2023

Programul RABLA 2023 este o inițiativă a Guvernului României care încurajează înnoirea parcului auto național prin acordarea de prime de casare pentru autovehicule vechi. În București, Centrul REMAT deținut de ColectareFeroase.ro este autorizat să vă caseze RABLA, rapid și eficient, oferindu-ți în cel mai scurt timp ECO-TICHETUL (certificatul de distrugere).

În acest articol vă vom prezenta condițiile și informațiile importante legate de Programul RABLA 2023.

CONDIȚIILE PROGRAMUL RABLA 2023

Autoturismul trebuie să aibă o vechime mai mare de 6 ani.

Autoturismele mai vechi de 15 ani și cu norma de poluare EURO 3 pot primi un eco-bonus suplimentar la casare.

Certificatul de atestare fiscală pentru cumpărător și pentru proprietarul mașinii vechi, în cazul în care acestea sunt persoane diferite.

Certificatul de atestare fiscală al proprietarului trebuie să conțină și proprietatea mașinii vechi.

CUM SĂ TE ÎNSCRII ÎN PROGRAMUL RABLA 2023

Trebuie să te înscrii în Programul RABLA 2023 prin intermediul unui dealer autorizat începând cu data de 24 Martie 2023.

Dealerul va completa aplicația online PSIPAN, gestionată de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), în numele tău.

Pentru înscriere, trebuie să prezinți actul tău de identitate în original și copie, actul de identitate al proprietarului mașinii (dacă nu ești proprietarul mașinii) și copii legalizate după cartea de identitate și certificatul de înmatriculare al mașinii vechi.

CUM SĂ OBȚII ECO-BONUSURI SUPLIMENTARE ÎN CADRUL PROGRAMULUI RABLA 2023

Un tichet ecobonus în valoare de 1.500 lei pentru un autovehicul nou, cu excepția motocicletelor, al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km în regim WLTP.

Un tichet ecobonus în valoare de 1.500 lei pentru un autovehicul nou, cu excepția motocicletelor, echipat cu motorizare GPL/GNC.

Un tichet ecobonus în valoare de 3.000 lei la achiziționarea unui autovehicul nou, cu excepția motocicletelor, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Un tichet ecobonus în valoare de 1.500 lei pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

NU VREI TRANSPORT GRATUIT PENTRU RABLA TA?

Dacă locuiți în București sau în județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Dâmbovița sau Prahova, puteți beneficia de transport gratuit pentru Programul RABLA 2023, oferit de către ColectareFeroase.ro. Poți afla mai multe de pe pagina dedicată acestui program.

Concluzie?

Programul RABLA 2023 poate fi o oportunitate excelentă pentru a obține o primă de casare pentru autovehiculul dumneavoastră vechi și pentru a achiziționa unul nou, mai ecologic și mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil.

ColectareFeroase.ro este un Centru REMAT autorizat pentru Programul RABLA 2023 vă poate oferi suport în înscriere și vă poate oferi transport gratuit pentru aducerea autoturismului vechi.

Vă recomandăm să urmăriți ne urmăriți pe canalele noastre de social media pentru a afla mai multe detalii despre program și pentru a fi la curent cu data exactă de începere a înscrierilor.