Ce materiale pot aduse la un centru de reciclare metale?

Ce materiale pot aduse la un centru de reciclare metale?

Metalele sunt materiale care pot fi reciclate în mod repetat, fără că acest aspect să influențeze sau să modifice proprietățile interioare. Cea mai bună modalitate pentru a le colecta, recicla și valorifica este apelarea la un centru de reciclare materiale feroase și neferoase.

Conform statisticilor, oțelul este cel mai reciclat metal de pe planetă. Celelalte metale, cu o rată de reciclare mai ridicată sunt: aluminiul, fierul, cuprul, alama, fonta și inoxul.

De ce se reciclează materialele feroase și neferoase?

Metalele sunt materiale reciclabile care au o valoare mai mare decât alte materiale reutilizabile. Datorită faptului că pot fi întrebuințate în noi forme de producție de nenumărate ori, fără a-și deteriora proprietățile, costul de achiziție este unul mai ridicat. Aceste detalii îi fac pe oamenii să fie mai motivați în a se implica în operațiile de reciclare, colectare și valorificare.

Cu toate acestea, în medie, în fiecare an se reciclează doar o treime din cantitatea de metale ce ar putea fi recuperată.

Care sunt metale ce pot fi reciclate?

Metalele reciclabile pot fi clasificate în două mari categorii, respectiv feroase și neferoase. Metalele feroase sunt combinații de fier cu carbon. Metale feroase cele mai cunoscute sunt: oțelul carbon, oțelul aliat, fierul forjat și fonta.

Metalele neferoase sunt: aluminiul, cuprul, alama, plumbul, zincul staniul etc. Metale neferoase sunt și metalele prețioase, precum: aurul, platina, argintul, iridiul și paladiul.

Ce materiale pot fi aduse la centru de colectare metale ColectareFeroase.ro?

La centru de colectare metale ColectareFeroase.ro, pot fi aduse atât metale feroase, cât și metale neferoase, respectiv: fier, oțel, cupru, alamă, fontă, aluminiu, inox și plumb.

În funcție de cantitate și calitate, prețul metalelor poate varia. Iar de multe ori, dacă este vorba de un volum mai mare, un reprezentant al centrului de colectare se poate deplasa pentru evaluare, ridicare și cumpărare.

Care sunt cele mai importante provocări pentru un centru de colectare metale?

Având în vedere că există foarte multe tipuri de metale care pot fi reciclate, rata actuală de colectare rămâne una scăzută, sub așteptările autorităților competente și mult sub obiectivele considerate importante de organismele internaționale.

Astfel pentru un management rentabil, un centru trebuie să facă față următoarelor provocări:

  • motivarea agenților comerciali și persoanelor fizice în a colecta și a valorifica o cantitate mai mare de metale reciclabile;
  • susținerea autorităților în desfășurarea de cât mai multe programe și proiecte comunitare de reciclare;
  • găsirea celor mai bune soluții de selecție și recuperare a metalelor refolosibile din produsele în care acestea se regăsesc;
  • achiziția de echipamente și linii tehnologice care să ușureze munca de selecție, transport și valorificare a metalelor;
  • oferirea unui preț cât mai bun și mai competitiv pentru toate metalele colectate;
  • valorificare în condiții avantajoase a metalelor colectate;
  • respectare tuturor normelor specifice și de protecție a mediului în vigoare.

În ce constă activitatea unui centru ce reciclare metale reutilizabile?

Activitatea principală a unui centru de reciclare constă în:

  • 1. Preluarea și colectarea de materiale feroase și neferoase
    Aceste metale sunt preluate adesea sub formă de deșeuri nediferențiate. Acesta pot include mașini aduse la REMAT, fragmente de structuri metalice, resturi din producție etc.
  • 2. Dezmembrarea deșeurilor în vederea recuperării metalelor reciclabile
    Pentru a putea prelua cât mai multe dintre materialele reutilizabile, în cazul anumitor produse se apelează la dezmembrarea lor. Procesul este valabil pentru mașini, telefoane, baterii, electrocasnice, electronice, echipamente uzate etc.
  • 3. Sortarea materialelor în funcție de tip și de calitate
    Pe baza observării și sortării materialelor se poate face gruparea, stocarea și valorificarea mai bună a tuturor metalelor căutate.
  • 4. Presarea, compactarea, tocarea sau mărunțirea metalelor pentru a ușura depozitarea, transportul și procesarea.

Întrucât materialele colectate nu au în cele mai multe cazuri forme regulate, aducerea la un volum cât mai mic și cât mai rentabil pentru depozitate, transport și valorificare, este cea mai potrivită măsură.

Concluzie:

Colectarea și reciclarea materialelor feroase si neferoase este un proces foarte avantajos pentru reducerea costurilor de producere a materiilor prime pentru multe industrii. Valoarea lor comercială mai mare în comparație cu alte materiale reutilizabile, le face să fie preferate atât de centrele de colectare, cât și de cei interesați în vânzare și valorificare. Colectareferoase.ro te asteapta cu cele mai bune de pe piata, de luni pana vineri fie la sediul nostru din Bucuresti sau cu un apel telefonic pentru a stabili modalitatea de colaborare.